Fokken

Voor het fokken van een veulen heb je een merrie en een hengst nodig. De merrie en de hengst moeten aan bepaalde eisen voldoen voordat je kan fokken.

Zodra de hengst M1 dressuur en M in springen is kan deze als dekhengst gebruikt worden. De merrie moet minimaal M1 in dressuur en M in springen zijn om als fokmerrie gebruikt te worden. Voor het fokken met deze paarden moet je een fokstal bezitten. Fokstallen kan je kopen bij de ‘winkel’ voor 75.000 equus. Als je deze in bezit hebt ga je naar ‘stallen’ en helemaal onderaan staan je fokstallen. Kies je merrie bij de stallen uit en klik vervolgens op ‘naar fokstal’. Hierna bevind jouw merrie zich in de fokstal. Als je klikt op ‘laten dekken’ zie je als eerste je eigen dekhengsten staan. Hierna volgt de eventuele geleende dekhengsten en onderaan zie je alle aangeboden dekhengsten op de dekmarkt. Er staat altijd aangegeven of het paard SBL is, inteelt die het veulen zal krijgen en de GDI/GSI en GMI. Kies een leuke dekhengst uit door deze te selecteren en daarna onderaan op ‘merrie laten dekken’ kiezen

Je hebt dan nu je merrie gedekt. Je merrie is 14 dagen drachtig. De eerste 7 dagen kan je nog met de merrie trainen. Hierna zal ze niet meer bereden kunnen worden en wacht ze op de bevalling.

Het veulen:

Zodra je veulen geboren is heeft deze geen naam. Je moet het veulen is zadelmak maken voordat je hem/haar een naam kan geven en kan trainen. Dit kan je doen bij het kopje trainen en dan ‘veulentrainingen’. Elke minuut kan je een training volgen met je veulen. Zodra hij/zij 100% zadelmak is kan je op dezelfde pagina je veulen een naam geven. Hierna is je veulen volwassen en kan je trainen/ wedstrijden rijden etc.

Alle tijden op een rijtje:

  • De merrie moet minimaal M1 zijn in Dressuur en M in Springen.
  • Een hengst kan worden uitgeleend als dekhengst vanaf M1 in dressuur en M in springen.
  • Een eigen dekhengst hoeft niet uitgeleend te worden en kan ook dekken vanaf M1 in dressuur en M in springen.
  • Een geleende dekhengst blijft 12 uur uitgeleend. Binnen die 12 uur moet je de merrie ermee laten dekken. De dekhengst zal automatisch terug naar de eigenaar gaan zodra de dekking heeft plaatsgevonden.
  • De dekhengst kan vanaf 12 uur na de dekking een andere merrie dekken.
  • De merrie is 14 dagen drachtig waarvan ze de eerste 7 dagen nog kan trainen.
  • Je kunt een abortus laten uitvoeren bij de dierenarts waarna de merrie 7 dagen niet gedekt kan worden.
  • Nadat de merrie is bevallen kan ze na 1 week opnieuw gedekt worden.

Ben je hiermee geholpen?

0
Gerelateerd
72 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *