Trainen

Het trainen van paarden is het grootste gedeelte waar Equino om draait. Door het trainen van een paard krijgen spelers XP erbij voor hun rang.

Met het trainen van jouw paard kan hij/zij uiteindelijk elke keer een niveau omhoog gaan in de discipline die getraind wordt. Als ze uiteindelijk het hoogste niveau hebben bereikt zal je de winstpunten kunnen omzetten naar GDI/GSI of GMI.

Het trainen:

Rechts in het menu staat het kopje trainen. Je kan hier kiezen uit drie disciplines (dressuur, springen en mennen). Elke 1,5 minuut of 1 minuut voor de vips kan je een les rijden. Je kan kiezen tussen groepslessen en privé lessen. Bij elke les krijg je een aantal % bij voor de oefeningen. Voor privé lessen les je bij andere Equino spelers. Dit levert meer procent op voor de oefeningen, maar kan iets langer duren voordat de les gegeven is. De prijs voor een groepsles is standaard 10 euro. De privé lessen zijn afhankelijk wat de lesgever hiervoor vraagt.

Zodra je voor een oefening 100% hebt gehaald is deze oefening klaar. Je kan op elk moment een wedstrijd rijden. Houdt er rekening mee dat het verschilt per ras hoeveel oefeningen een paard op 100% moet hebben voordat hij/zij een winstpunt kan rijden bij een wedstrijd.

Als je genoeg oefeningen hebt behaald kan je met jouw paard een wedstrijd rijden en promoveren naar het volgende niveau. Kijk voor meer uitleg bij: wedstrijden, promoveren en GDI/GSI en GMI.

Voor andere spelers trainen:

Ook bestaat er een mogelijkheid om voor andere spelers te trainen. Dit kan je doen in ruil voor geld, credits of paarden. Vaak is het enige betaalmiddel in geld. Er zijn twee verschillende mogelijkheden om te trainen. Via de trainingsmarkt of via het uitleensysteem.

– Via het trainingsmarkt zet de eigenaar het paard op de markt voor een bepaalde prijs en noteert de speler tot welk niveau er getraind moet worden. Als speler kan je dan ervoor kiezen om dit paard te trainen via het kopje ‘trainingsmarkt’ links in het scherm bij ‘actie’. Kies dan het paard wat je wilt trainen en klik dan op ‘trainen’. Het paard staat nu bij jou op stal en je kan hem vervolgens trainen. Als het paard klaar is moet je het paard handmatig terug sturen en dan krijg je het geld.

– Via het uitleensysteem kan je via de chat of op het forum jezelf aanbieden als trainen of reageren op berichten dat spelers een trainer zoeken. Vervolgens wordt het paard aan jou uitgeleend. Rechts in het scherm bij ‘paarden’ en dan ‘lenen/uitlenen’. De eigenaar vult dan gegevens in en jouw naam. Je krijgt dan een melding dat er een paard aan je wordt uitgeleend en dan kan je het paard accepteren. Hou er wel rekening mee dat op deze manier het geld niet automatisch naar jou wordt overgemaakt als je klaar bent met de training. Spreek dit goed af via pb/chat/ forum wat de prijzen zijn en wanneer er betaald wordt.

De niveau’s:

Dressuur: B, L1, L2, M1, M2, Z1, Z2, ZZ en ZZZ

Springen: B, L, M, Z en ZZ

Mennen: L, M en Z

Ben je hiermee geholpen?

-3
Gerelateerd
42 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *